JEAN-PAUL VIA SOCIAL RETURN AAN DE SLAG BIJ DEN OUDEN GROEP

In maart kon Jean-Paul via Social Return aan de slag bij Den Ouden Groep, een écht familiebedrijf waar inmiddels meer dan 300 mensen werkzaam zijn.

 Foto: Roger Lassouw, Frank Kruts, Kelly Hoofs en Jean-Paul Corstjens

Jean-Paul is werkzaam op het project Caberg Oost, waar een hele nieuwe woonwijk wordt gerealiseerd. De Social Return verplichting die onderdeel is van de aanbesteding, heeft Den Ouden Groep voor een aanzienlijk deel ingevuld door iemand een kans te bieden om werkervaring op te doen. Frank Kruts, Projectleider bij Den Ouden Groep: “Wij vinden dat iedereen een kans verdiend. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat een Social Return-medewerker zo goed past in het team, dat een dienstverband volgt. Een win-win situatie.” 

Jean-Paul is een voorbeeld van een medewerker die een welkome aanvulling is voor het Den Ouden-team. “We zijn tot zover erg tevreden over Jean-Paul”, aldus Frank. “Afspraken worden gerespecteerd en hij ligt prima in het team. Ook in zijn werk groeit hij en hij neemt graag diverse werkzaamheden voor zijn rekening.”

Samen met Roger Lassouw, Projectleider Social Return, zijn er allereerst goede afspraken gemaakt hoe de Social Return verplichting in te vullen. “Het Social Return-principe is in beginsel in het leven geroepen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Samen met Den Ouden Groep hebben we de mogelijkheden hiertoe besproken. Dit heeft geleid tot een vacature. Deze is vervolgens gedeeld met Podium24 en zij zijn op zoek gegaan naar een geschikte kandidaat. Zo kwam Jean-Paul in beeld.”

Kelly Hoofs, Recruiter bij Podium24: “We hebben goede ervaringen met Den Ouden Groep op Social Return-gebied. Social Return-medewerkers kunnen extra aandacht vragen, op wat voor manier dan ook. Dat vraagt weer extra geduld en flexibiliteit van een werkgever.” Frank: “Personeel vindt dat soms wel eens moeilijk en wil het liefst gewoon een volwaardige collega vanaf dag 1. Maar zo werkt dat niet altijd. Je moet mensen de tijd geven om te wennen aan het werk en aan de regelmaat.”

Roger: “Social Return is in het leven geroepen als instrument om iedereen mee te laten doen in het arbeidsproces. Dat kan door mensen in dienst te nemen, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt ook mensen opleiden of een sociaal inkoopbeleid hanteren. Den Ouden Groep kiest er bijvoorbeeld voor om medewerkers de Harrie-training te laten volgen, een tweedaagse training waarin je opgeleid wordt tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking. Ook bieden ze bovengemiddeld veel stageplaatsen.”

Jean-Paul heeft het prima naar zijn zin bij Den Ouden Groep: “ik houd van afwisseling in mijn werkzaamheden en dat heb ik hier volop. Ook werk ik in een leuk team. Ik heb bij meerdere bedrijven gewerkt en wat hier echt opvalt is dat collega’s behulpzaam zijn. Je kunt alles vragen en dat is fijn, zeker wanneer je ergens net werkzaam bent en de weg nog niet zo goed weet.”

terug naar overzicht